Lakossági tájékoztató a kézfertőtlenítőszerekről

Tisztelt Érdeklődők! 

A kézfertőtlenítő termékek napi használata egyben nagy felelősséget is jelent, hogy a kéz természetes flórája ne sérüljön meg!

A koronavírus okozta hirtelen megnövekedett kézfertőtlenítési igény magában rejti annak a veszélyét, hogy ellenőrizetlen minőségű kézfertőtlenítő terméket kezd el használni a lakosság egy jelentős része, ami sajnos nagyon komoly bőrirritációhoz, akár ekcémás tünetekhez is vezethet a kézen. 

E terület szakértőjeként a következő fontos ellenőrzési pontokat javaslunk Önöknek figyelembe venni kézfertőtlenítő szer vásárlása előtt: 

1. Minden valódi kézfertőtlenítő termék biocid engedély köteles termék és a gyártása szigorú jogszabályokhoz és minőségellenőrzéshez kötött. 

2. ÁNTSZ-OTH szakhatóság engedélyszám kerül a termék címkéjére és minden mondat hatóságilag szabályozott a címkén. 

3. Győzödjön meg arról, hogy mi a termék pontos összetétele és rendelkezik-e a termék biztonságtechnikai adatlappal. 

4. Ha viszketést érez a kezén egy kézfertőtlenítő használatát követően, a termék használatát azonnal hagyja abba. 

5. Ha kézszáradást érez a kezén egy kézfertőtlenítő használatát követően, a termék használatát azonnal hagyja abba. 

6. Az érzékeny bőrűeknek javasolt az alapos antibakteriális hatású szappanos kézmosás a magas alkoholtartalmú kézfertőtlenítők használata helyett. 

7. Minél kevesebb összetevője van egy alkoholos kézfertőtlenítőnek és emellett természetes bőrápoló hatóanyagot tartalmazzon, ez a valóban jó termék! 

 

A cél minden esetben a megelőzés! A kézflóra károsodása elekerülhető, ha a fent leírt pontokra valóban figyelmet szentelnek a Vásárlók! 

Ha Ön úgy dönt, hogy kézfertőtlenítőt használ, döntsön felelősen és vásároljon hiteles forrásból származó terméket! 

 

Tisztelettel: 

A Germstar csapata